31 Ocak 2018 Çarşamba

Facebook Kullanarak Blogunuza Ziyaretçi Çekme Taktiği

  4 yorum
Herkese Selamlar,

Şimdiki yazımda bir serinin devamını getireceğim. Hepinizin bildiği gibi blogger taktikleri için bir seri başlatmıştım. Bu serinin diğer bölümlerine sağdaki kolondan blogger  taktikleri kategorisini seçerek ulaşabilirsiniz. Size kolaylık sağlamak için serinin diğer bölümlerinin linkini aşağıda vereyim: 


Facebook Kullanarak Blogunuza Ziyaretçi Çekmek

hit,arttirma,blogger,blog,taktikler,ziyaretci cekme,hit arttirma,facebook

Serimizin amacı, blogger taktikleriyle sizlere ziyaretçi kazandırmak ve blogunuzu SEO uyumlu hale getirmekti. Yazdığım yazılarda sosyal medya kullanarak blogunuza nasıl ziyaretçi çekebileceğinizi, size kodlar vererek blogunuzu nasıl SEO uyumlu hale getirebileceğinizi, blogunuzun ne hakkında olması gerektiği gibi temel konulara değindim. Sıra serimizin bu bölümüne geldi. Bu bölümde üç farklı Facebook taktiğiyle blogunuza ziyaretçi alacaksınız. Haydi başlayalım !

1) Facebook Grupları Sayesinde Hit Arttırmak

Bana göre bu taktiğin en işe yarayan yöntemi Facebook gruplarını kullanarak blogunuza ziyaretçi çekmek olacak. Bu nedenle ilk sıraya onu yerleştirdim. Aynı Pinterest taktiğinde yaptığımız gibi blogumuzun konusuna uygun facebook gruplarını araştırıp tatlı bir dil ile süslü bir başlık atarak insanları blogumuza yönlendirmeye çalışacağız. Ya da manşet atarcasına başlıklar kullanarak... Örnekleyecek olursam, ben blogger taktikleri veren seo ile alakalı teknik paylaşımlar yapmaya çalışan bir blogum. Kendi deneyimlediğim şeyleri sizlerle de paylaşmak istediğim için bu tür bir konu seçtim. Blogger ile ilgili bir içerik yazdığımda Facebook'a gidip SEO ya da Blog Yazarları gibi gruplarda bu içeriğimi reklamlıyorum. ''Arkadaşlar bu yazımda yeni bir blog taktiğiyle nasıl trafik arttıracağınızdan bahsettim. İsterseniz bir göz atın.'' şeklinde ya da '' Etkili Hit Arttırma Taktiği +10 Ziyaretçi Garantili'' şeklinde iddialı başlıklar atıp insanları yönlendiriyorum. Belki içeriğimde anlattıklarımı biliyorlardır. Fakat bu içerik sayesinde farklı bir bakış açısı kazanabilirler ya da kaçırdıkları bir noktayı görebilirler. Siz de Facebook Gruplarına katılarak blogunuzun hitini arttırabilirsiniz.

2) Facebook'a Reklam Vermek

Bana göre diğer etkili olacak taktik ise Facebook'a reklam vermektir. Siz de karşılaşmışsınızdır. Facebookta gezinirken çeşitli sayfa, oyun önerileri karşımıza çıkıyor. İşte tam orada sizin içeriğiniz de yer alabilir. Bunun için yapmanız gereken ya kendi kişisel hesabınızı kullanarak reklam vermek ya da bir sayfa açıp sayfa adına reklam vermek. Eğer siz de benim gibi Facebook kullanmayı sevmiyorsanız blogunuz için ayrı bir hesap açabilirsiniz. Ne kadar sevmesem de çok kullanıcısı var Facebook'un. Bu yüzden ürettiğim içerikleri reklamlamak için kullandığım bir araç olarak görüyorum. Söylemeden geçmeyeyim. Facebook'a reklam vermek ücretli. Bu ücret sizin seçtiğiniz süreye göre değişiyor. Ücretler uçuk miktarlar değil. 4-5 TL vererek bile reklamlama yapabilirsiniz. Bu reklamlar, blogunuzla insanları etkileşim içine alacak. Bu da ziyaretçi çekmek için gerçekten etkili bir yöntem.

3) Orta Kitleli Sayfalarla Uzlaşmaya Çalışmak

Bu yöntem de gerçekten etkili bir yöntem. Ancak insanlarla uzlaşmak kolay bir şey değil. Bu yüzden üçüncü sıraya bırakmak istedim. Orta kitleli sayfalar dediklerim 1.000 - 2.000 arası beğeneni olan, beğenenlere mesaj verme ihtimali yüksek olan sayfalardır. Bu sayfalara mesaj atıp içeriğinizden bahsedin. Mesaj attığınız sayfaların içeriğiniz ile alakalı olması gerektiğini unutmayın ! Örneğin şiirler paylaşan bir blog sahibiyseniz, orta kitleli bir edebiyat sayfasına mesaj atmanız daha mantıklı olacaktır. Teknoloji sayfasının şiir paylaşmasını beklemek mantıksız olur değil mi ? Uzlaşmaya varmak için yapmanız gereken şeyler insanları blogunuza yönlendirmek için yaptığınız şeylerle aynı aslında. Kibar bir dil, süslü cümleler... Birkaç cümlede mesaj atacağınız sayfayı övün, öneri vermekten kaçınmayın. Ardından benim de böyle bir içeriğim var, bir bakar mısınız diyebilirsiniz. Geri dönüş aldığınız anda rica etmekten korkmayın. İçeriklerinizi kaynak göstererek paylaşmalarına izin verin. Bu yolla da sadık ziyaretçiler kazanmayı kolaylaştırabilirsiniz.

Bu yazım burada biter. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Serinin diğer bölümlerini okumayı unutumayın. Blogumu +1'leyerek, içeriklerime yorum yaparak bana destek olabilirsiniz. Bir de takip ederseniz daha ne isteyeyim ? 

4 yorum :

  1. Oldukça mantıklı ve faydalı yöntemler. Denemekten zarar da gelmez. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu ziyaret edip yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Zaman zaman kullandığım yöntemler. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu ziyaret edip yorum yaptığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil