30 Ocak 2018 Salı

Blogunuzu Twitter Ve Instagram Kullanarak Reklamlamak

  Hiç yorum yok
Herkese Selamlar,

Bu yazımda sizlere blogunuzu twitter ve instagram kullanarak nasıl reklamlayabileceğinizi,blogunuza trafik alabileceğinizi anlatacağım. Twitter ve Instagram'ı iki ayrı başlık altında incelemek istemedim çünkü ikisinde kullanacağımız taktik aynı. Yazıma geçmeden önce tekrar bir hatırlatma için size sağ tarafta bulunan seriler bölmesinden blogger taktikleri kategorisini seçerek önceki yazılarıma ulaşabileceğinizi söylemek istiyorum. Söyledim. Haydi Geçelim !

Blogunuzu Twitter Ve Instagram Kullanarak Reklamlayın !

blogger ve wordpress taktikleri,seyyarbilgiler

Twitter ve Instagram yardımıyla blogunuza yoğun bir trafik çekebilirsiniz.Hem de birkaç saniyede ! Yoğun trafiği elde etmek için yapmanız gereken çok basit şeyler var.  Önce oluşturduğunuz içeriği kapsayan ve dikkat çeken bir başlık atın. Başlık çok önemlidir . Eğer yenilikçi bir başlık bulabilirseniz daha fazla insan çekersiniz. Örneğin ben bu yazımın başlığını Sizi Cümle Aleme Reklam Edeceğiz ! yapsaydım daha fazla kişinin dikkatini çekerdim. Fakat şu an sadece hedef kitlemin dikkatini istiyorum. Bu yüzden de kullanmamayı tercih ettim. Yenilikçi, size özgü , dikkat çekici bir başlık bulduktan sonra alt başlıklara yönelin. Bu alt başlıkları ana başlığınızın bir parçası olarak görün ve aynı yenilikçiliği,yaratıcılığı alt başlıkları oluştururken de kullanın. Eğer geçici bir trafik istiyorsanız alt başlıklar üzerinde zaman kaybetmenize gerek yok . Ancak bir insanı büyülerseniz sizinle kalır. Alt başlıkları hazırladıktan sonra yapmamız gereken diğer bir şey içeriğimizi görsel olarak hazır hale getirmektir. Öne çıkan bir resim her şeyi değiştirebilir. Basit de olsa bir görsel tasarlayın. Bu görsele bir logo yerleştirin. Bu logoyu da kendiniz tasarlayın. Kaliteli olmasına gerek yok ! Bakın benim logoma : Bir seyyar araç ve baykuş ... Logonuz dikkat çekecek ve size orijinallik kazandıracaktır. Logomuz da cepteyse, sıradaki adım logonuzun altında kullanacağınız başlık ve alt başlığı belirlemek Bu adımda başlık yerine blogunuzun adını, alt başlık yerine de içeriğinizin konusunu yazabilirsiniz. Yine kendimden örnek vereyim : Tasarladığım görsele bakarsanız Seyyar Bilgiler'i başlık, Blogger Taktiklerini ise alt başlık olarak göreceksiniz. Oldukça basit değil mi ? İnsanların dikaktini çekmek için görseller çok önemlidir. Kullanmayı unutmayın !

Başlıklarımızı belirledik, görselimizi tasarladık, tasarladığımız görselin de başlıklarını belirledik.Bu adımda eğer Twitter Ve Instagram platformlarında hesabınız yoksa bir hesap açmanız gerek. Sonra aynı Pinterest Taktiğinde söylediğim gibi ortak amaca hizmet ettiğiniz, aynı konuyu işlediğiniz kişileri takip edin. Dönenler de olacaktır dönmeyenler de. Yılmayın bir süre devam ettirin. İçeriğinizi yayınlarken hazırladığınız görseli yükleyin, altına linkini yapıştırın. Sonra paylaşacak mısınız ? Hayır, daha erken ! Asıl kilit nokta burası. Biz nasıl blogumuz için meta tag kullanıyorsak, Instagram ve Twitter platformlarında da tag kullanacağız. Ancak tag konusunda Instagram ve Twitter biraz ayrılıyor.

Instagramda Nasıl Tag Kullanmalıyım ?


Instagram'dan çekilen ziyaretçiyi takipçiye çevirme olasılığı Twitterda sahip olduğumuzdan çok daha azdır. İnsanlar zaten instagramı marketing için kullanıyor. Bu yüzden buradan geçici trafik almaya odaklanın. Hit arttırın diyebilirim. Google'da instagramda günün popüleri olan tagları bularak gönderinize yapıştırın. Sonra aşağı yukarı 5-10 ziyaretçi alacaksınız.

Twitterda Nasıl Tag Kullanmalıyım ?


Twitterda seslendiğiniz kitleyi bulun. Eğer ben bir teknoloji bloguysam kullanacağım etiketler #teknoloji #bilim tarzında olmalı. Bu arada tag, etiket demektir. Hedef kitlenizi bulmak için etiketlerinizi çok daraltmayın. Örneğin #teknoloji #bilim etiketlerinin yanında #turkiye #blogyazari gibi geniş bir kiteleye seslenen etiketleri de kullanın. Hedefe ulaştırmak için ne eksiğiniz ne de fazlanız olmalı. Sadece hedefe yetecek kadarı sizde olsun yeter. Bunu da bu etiket dengesiyle sağlayabilirsiniz.

Bir yazımı daha rafa kaldırıyorum. Eğer okuduysanız takip etmeyi ve paylaşmayı unutmayın. Yeni ve gelişime aç bir blogum. Diğer yazılarımızı da okumanızı öneriyorum ! Sağ tarafta bulunan seriler bölümünden önceki yazılarıma ulaşabilirsiniz !

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder