26 Ocak 2018 Cuma

Bloguma Nasıl Ziyaretçi Çekebilirim ?

  2 yorum

Bloguma Nasıl Ziyaretçi Çekebilirim ?

Blogger Taktikleri 2

seo 2018,SEO,blogger seo,seyyarbilgiler seo

Herkese Merhabalar,

Sizlere bahsettiğim blogger taktikleri serisinin ikinci bölümünü bu yazımda tamamlayacağım.Eğer hala ilk bölümü okumadıysanız  buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.Birinci bölümün konusu Blogger Meta Tagları idi.Bu taglar SEO için çok önemli bir etken.Şimdiki yazımızın konusu Blogumuza ziyaretçi çekme taktikleri.Blogum ziyaretçi almıyor ! Blogumun Hit Sayısını Nasıl Arttırabilirim ? Cümlelerini sizler de kuruyorsanız , bu yazı tam size göre ! Çok bekletmeden yazıya geçelim.

Blogum Neden Tıklanmıyor ?

Blogunuz neden mi tıklanmıyor ? Cevap basit : Düşük SEO uyumu.Öncelikle SEO’nun anlamını bilmeyenler varsa söyleyeyim : Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu.
Eğer blogunuz ya da siteniz arama motoru optimizasyonu yani SEO için uygun değilse organik tıklanma alması çok zordur.SEO uyumu kazanmak için yapmanız gereken şeylerden biri Meta Tag eklemekti.İlk yazımızda bundan bahsettik.Şimdi,serinin ikinci yazısında SEO uyumu kazanmak ve hit almak için yapmanız gereken ikinci şey olan Sosyal Medya Reklamcılığından bahsedeceğim.

Blogunuz Veya Siteniz İçin Sosyal Medyanın Önemi 

Çok önemli.Direkt bunu söylemek istedim çünkü gerçekten çok önemli.Kendimi ve kendi blogumdan örnekleyerek bu durumu anlatacağım.

Blogumu ilk kurduğumda (2012) 4-5 ay içinde 1.000 görüntülenmeyi görmüştüm.4-5 ay için 1.000 görüntülenme normalde çok az.Ziyaretçimi arttırmak için Facebook’a girerek bir sayfa oluşturdum.Sitemde ürettiğim içerikler bu sayfada yayınladım.Bu yayın etkileşime 5-6 kişi ile geçse bile benim için kardı.Blogumun hızlı büyümesini istiyordum.Zaman aktı,facebookta kurduğum sayfa 100 beğenmeye ulaştı.Paylaştıklarım,reklam yaptıklarım artık daha fazla insanla etkileşime geçmeye başladı.Blogumda yayınladığım içeriği Facebook sayfamda paylaştığımda 10-15 görüntülenmeyi bir dakika içerisinde alıyordu.Bu sayede önceleri ona ulaşmak için 4-5 ay uğraştığım 1.000 görüntülenmeyi 1 ayda yakaladım.
Eğer siz de Facebook’u reklamcılık için kullanacaksanız gönderinizi öne çıkarın.Yaklaşık 5-6 TL’lik bir ücretle yapacağınız dikkat çekici bir reklam sayesinde sitenize veya blogunuza tıklanma alabilirsiniz.

Sosyal Medya önemli dedik.Fakat sadece Facebook kullanarak çok ilerleyemeyiz.Facebook’tan sonra en önemli sosyal medya sitesi tartışılmasız Twitter.Siteniz ya da blogunuz için oluşturacağınız bir hesap ile gönderilerinizin linkini paylaşarak hedef linkinize dakikalar içinde 10-20 görüntüleyici çekebilirsiniz.

Farkındayım.Hep ziyaretçi,izleyici,görüntüleyici çekmek hakkında konuştum.SEO için önemli demiştim.Ee nerde bunun SEO ile bağlantısı sorusunu duymam çok normal.Şimdi anlatıyorum.

Sosyal Medya hesabınızı oluştururken sitenizin linki bölümüne kendi sitenizin ya da blogunuzun linkini yazıyorsunuz.Bu cepte.Ek olarak da sitenizde veya blogunuzda oluşturduğunuz gönderilerin linkini sosyal medyada gönderi olarak paylaşıyorsunuz.Bunlar hep diğer insanlarla etkileşime geçiyor.Bu da cepte.İşte bu yaptığınız link işlemleri Google firmasının sitenizin verilerini arama motorunda üst sıralara çıkarmasına olanak sağlıyor.Bu ver işleme bölümüne index,sitemizin üst sıralara çıkmasına da SEO friendly website yani arama motoru optimizasyonu iyi olan bir site ya da blog diyebiliyoruz.

Blog İçin Önemli Sosyal Medya Siteleri

Şimdilerde sizin kullanımınız için önereceğim sosyal medya hesaplarını sıralayacak olursam :

1-Twitter
2-Google +
3-Facebook
4-Instagram
5-Tumblr
*Pinterest

Sıralamayı geçtiğimiz iki seneye göre derledim.2012 yılında Facebook daha çok ziyaretçi çekiyordu ancak şimdi işler değişti.Twitter ve Google + ondan daha fazla görüntüleyici alıyor.

Google plus için ayrı bir paragraf oluşturmak istiyorum.Blogger üzerinden gidelim.Gönderinizi ilk paylaştığınızda karşınıza Google Plus ile paylaşma bölümü gelir.Buraya etkileyici birkaç cümle yazın ve paylaşın.Bu sayede içeriğinize dakikalar içerisinde ziyaretçi çekebilirsiniz.Google Plus ile sayıları 5-10 arası oluyor.Ek olarak, Google + ‘nın sağladığı bir diğer olanaktan bahsetmek istiyorum.Topluluklar...Google Plus Toplulukları,blogunuza bir kitle oluşturmak için çok iyi bir silah.Blogunuzla ilgili topluluklara katılıp içeriklerinizi o topluluklarda paylaşırsanız sadık ziyaretçi çekebilirsiniz.

Instagram ve Tumblr için pek sıcak bakmıyorum.Eğer bir moda blogunuz varsa Instagram sizin için çok yararlı olacaktır aksi takdirde pek yararı yok.Tumblr’a çektiği ziyaretçi miktarı az olduğundan sıcak bakmıyorum.Ancak bir artısı var.İki ziyaretçi de çekse bunlar genellikle sadık ziyaretçi oluyor.Sadık ziyaretçiler blogunuzu düzenli olarak ziyaret eder.Bu da blogunuz için bir kitle oluşturma anlamına gelir.

Pinterest ise yine fotoğrafçı blogları için çok önemlidir.Sadece fotoğraf demeyelim,fotoğraf ve resim odaklı bloglar için diyelim.Örneğin bir gezi blogu yazarı,gezilerinde çektiği fotoğrafları Pinterest adlı medyada paylaşarak çok fazla ziyaretçi çekebilir.Ayrıca Pinterest adlı sosyal medyada başkalarının paylaştığı resimler pinleyerek bir galeri oluşturabilir ve bu galerinizi takip edenleri blogunuza ya da sitenize yönlendirebilirsiz.

Serimizin bu bölümü bu kadardı.Takip etmeyi,paylaşmayı ve en önemlisi konu hakkındaki yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.

Blogger Taktikleri Serisinin İlk Yazısı İçin Buraya Tıklayabilirsiniz. Serinin gelecek yazısı Sosyal Medyada Reklam Taktikleri.

2 yorum :