27 Ocak 2018 Cumartesi

Hangi Konuda Blog Yazmalıyım ?

  Hiç yorum yok
seyyarbilgiler,blogger taktikleri,blogger seo

Herkese Selamlar !
Şimdiki yazımda blogunuzun ne konuda olması gerektiğinden bahsedeceğim.Ancak küçük bir hatırlatma yapıp ilk üç yazımı önereceğim.Blogunuzun ziyaretçi alması sizin ne kadar düzenli ve özenli yazdığınızla alakalı.Bu düzeni sağlamak için yazılarınız belirli aralıklarla yazmaktan başka yapabileceğiniz diğer bir şey ise verdiğimiz taktikleri kullanarak SEO uyumu yakalayıp Google'da üst sıralara çıkmak olacaktır.Siz de uyumu bu seriyi takip ederek yakalayabilirsiniz.

Serimizin diğer bölümlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Hangi Konuda Blog Yazmalıyım ?

Blogger Taktikleri 4

Tekrardan Merhabalar !
Blogger Taktikleri serisinin 4 numaralı bölümünde Hangi Konuda Blog Yazmalısınız anlatacağız.
Blogunuzun konusunu siz,geleceğini ise içeriğiniz belirler.Bu yüzden konunuzu seçerken Arz-Talep dengesine dikkat etmelisiniz.İstenileni konu olarak işlemeyi başarırsanız,blogunuza ziyaretçi çekmeyi başarırsınız.Dediğim gibi arz-talep dengesi çok önemli.Ancak hakim olmadığınız bir konuda bir şeyler yazmaya çalışırsanız emeklerinizin boşa gittiğini göreceksiniz.İşte popülerlik her zaman iyi şeylere yol açmıyor.Baktınız işler iyi gitmiyor,boş bir şeye devam etmenin anlamı yok ! Blogunuzun formatını değiştirin.Yani farklı bir konu işlemeye başlayın.Bu konu hem arz talep dengesine yanıt vermeli,hem de popüler olmalı.Bunlar blogger ve blog yönetimi hakkında uyguladığım taktikler.Blogum önceleri teknoloji bloguyken formatını değiştirip her telden çalmaya karar verdim.Bu da blogumun duraksama dönemini atlatmasına yardımcı oldu.Aslında anlattıklarımın canlı örneğiyim.

Google Ne Tür Konuları Sever ?

Google'ın sevdiği konuları anlatmak için Adsense uygulamasını baz alarak konuşacağım.Araştırmaları yaptığım yerli yabancı webmaster ve SEO konularında anlatım yapan web siteleri gezi ve fotoğrafçılık alanlarında açılan blogların Adsense onayını çabuk aldığını söylüyor.Bu da Google'ın gezi ve fotoğrafçılık alanlarını sevdiğini ve bu konuda açılan blogları daha üst sıraya taşıdığının habercisidir.Seyhat etmeyi seven biriyseniz nereyi gittiğinizi,neler yaptığınızı anlattığınız bir blog açın.Bu blogda yazacağınız metinleri gezinizde çektiğiniz fotoğraflarla destekleyin.Önceden verdiğimiz blogger taktiklerini de uygulayarak reklam yapın.Özellikle Pinterest,gezi ve fotoğrafçılık blogları için vazgeçilmez bir sosyal medya uygulaması.Çektiğiniz fotoğraflarla bir galeri oluşturun ve reklamlayın Pinterestte.


Hangi Konular Eskidi ?

Genel konulardan kaçının.Konunuzu ne kadar daraltırsanız o kadar çok sadık ziyaretçi kazanırsınız.Mesela kendi blogumdan örnek verecek olursak :

Teknoloji - İnternet - SEO - Blogger Taktikleri

Benim blogum diğerlerinden biraz farklı.Her telden çalıyorum ancak iki ana başlığım var. Sorgulamak Ve Blogger Taktikleri .Yukardaki şemadan anlayacağınız gibi Teknoloji genel bir konu ve bu konu hakkında açılmış milyonlarca web sitesi ve blog var.Bu da sizin işinizi zorlaştıracak olan şey.Ben Teknoloji konusunun Blogger Taktikleri alt başlığını oluşturdum ve bu konuda bir seri yazıyorum.Oluşturduğum bu seri ise şuan iyi gidiyor.

Aynen dediğim gibi.Seçeceğiniz konu çok genel ise Google'da üst sıralara çıkma şansınız bir o kadar düşük olacaktır.Blogun amacı özgün olmaktır.Sizden milyonlarca varsa neden tercih edilesiniz ? Konuyu daraltın.Konuyu daraltmanız fikirlerinizi daraltmanız anlamına gelmiyor.Küçücük bir konu üzerine bile on sayfa yazı yazabilirsiniz.Kompozisyon konuları da öyle değil midir ? Bir cümle verilir ve bu cümle üzerine bir şeyler yazmamız gerekir.İşte o cümleyi siz kurun ve ona göre yazın.Bu sizi ve sizin blogunuzu diğerlerinden farklı kılacak şey olacaktır.Eğer bunu yapmazsanız eskirsiniz ve eskiyen konuları işlersiniz.

Eskiyen konular : oyun indirme siteleri,şarkı sözleri,teknoloji haberleri,şakalar gibi konular.Bu konular eskidi çünkü bu konular hakkında yazılmış milyonlarca içerik var.Siz oluşturduğunuz blog ile bu konularda çok yükselemezsiniz.Arkanızda bir dayanak yoksa...Eğer büyük sosyal medya toplulukları tarafından destekleniyorsanız korkmayın seçin bu konuları derim.

Bu yazım da bu kadardı.Okuduğunuz için teşekkü rler.Raflar'dan blogger taktikleri ile ilgili diğer yazılarımıza ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder