26 Ocak 2018 Cuma

Blogunuzu Pinterest İle Reklamlamak

  Hiç yorum yok
seyyar bilgiler,blogger seo,2018 seo

Blogunuzun Reklamını Yapın !

Blogger Taktikleri 3

Herkese Merhabalar ,
Şimdiki yazımızda bir serinin 3.bölümünü yazacağız.Şimdiki konumuz : Pinterest kullanarak bloga trafik almak.Serinin ilk iki yazısını okumadıysanız konuları ve linkleriyle aşağıdan bağlantılara tıklayıp okuyabilirsiniz.


Pinterest Trafiğinizi Blogunuza Aktarın 


seyyarbilgiler pinterest ile marketing taktikleri

Tekrardan Merhabalar ! Hiç bekletmeden konuya girmek istiyorum.Arkadaşlar,bloggerlar olarak ortak derdimiz blogumuza ziyaretçi almak.Bu ziyaretçi alma işlemini birçok yoldan yapabileceğimizi ikinci yazımızda anlatmıştım.En yaygın yöntem olarak Twitter,Google Plus ve Pinterest adlı sosyal medya uygulamalarıydı.Bu yazıda Pinteresti kullanarak geniş kitleleri nasıl blogunuza çekeceğinizi anlatacağım.Ancak bir uyarı yapayım : Yazacaklarım ne kadar basitmiş gibi görünse de büyük zamanlar kaybettirebiliyor ve malesef herkes sosyal medyayı reklamcılık için kullanmada başarılı bir tutum sergileyemiyor.İyiyi çağırarak başlayalım o zaman.Hayali bir karakter yaratalım.Bu karakter bir blog yönetsin.Reklam yapmak için uygulama arayışına girsin ve Pinteresti bulsun.Haydi yazıya geçelim.

David diye bir adam olsun.Bu adam Pinterest adlı sosyal medya uygulamasında hesabını oluşturmuş ve ardından bloguna insan çekme yollarını aramaya koyulmuştur.Bu adam bloguna nasıl trafik aktaracak maddeleyerek anlatalım.

1-Konusunu Arayıp Bulmalı

Bildiğiniz gibi Pinterest , fotoğraflar ve resimler üzerinden işleyen bir uygulama.Pinterest adlı sosyal medyada blogu ya da websitesi ne ile alakalıysa ona uygun resimler-fotoğraflar bulmalı.

2-Konusuna Uygun Resimleri İçeren Profilleri Takip Etmeli

David,sitesinin konusuna uygun fotoğraflara ulaşıp bu fotoğrafları içeren profilleri takip etmeli.Çünkü aynı konuya hizmet ettiğiniz kişiler de size geri dönüş yaparlar.Bu da 3.adımda işimize yarayacak.

3-Resimleri Pinlemeli

David karşılıklı olarak takipleştiği insanların profilindeki çok sayıda insanla etkileşime geçmiş gönderileri kendi hesabına pinlemeli.Ancak takip ettiği insanlar ve pinledikleri fotoğraflar aynı konuda olmalı.Zaten Pinterest,ilgilendiği konuları panoya iğnelemek gibi bir şeydir : Pin - interest.

4-Pinlenen Resimler İle Galeri Oluşturmalı

Pinlenen resimler ile bir galeri oluşturup aynı konuda albüm oluşturmuş kişilere takip isteği göndermeli.Aslında 4.adımda resimleri pinleyip galeri oluşturduktan sonra 2.adımı tekrar etmeli.
Bu sayede etkileşim daha da artacak ve diğer pinterest kullanıcıları için önerilen bölümünde gösterileceksiniz.

5-Takipleşmeye Ve Pinlemeye Devam Etmeli

David,diğer kullanıcılarla etkileşime geçebilmek için bu işlemleri tekrar etmeli.Ortak konuyu işleyen pinterest kullanıcılarını takip ederek ve resimlerini pinleyerek farklı kullanıcılara ulaşabilir olacak David.

6-Pinterest Albümünü Sanal Markete Çevirebilir !

David,5.adımı çok önem vererek,istikrarlı bir şekilde uygulayarak geniş kitlelere ulaşabilir.Bu sayede de çeşitli firmalara kaydolup Affiliate Marketing adını verdiğimiz Online Pazarlama yapabilir.Bu da gelir demek oluyor.Sitesine gelen trafik ise ayrı bir gelir olacak.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder